









У світі активно розвивається нова гастрономічна мода – молекулярна кухня. Цей тренд стає популярним серед справжніх любителів: з’являються нові рецептури і профільні ресторани. Від сучасної кухні гурмани чекають свіжих та яскравих емоцій, вражень. Пікантності додає й той факт, що тепер в цій області відсутні єдині стандарти, набуває значення творчий підхід, що поєднує традиційну регіональну кухню з новими технологіями і натхненням.
24 квітня в рамках проведення тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій на базі навчального ресторану “Біля замку” відбувся майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків». Захід був проведений для студентів та учнів відділення харчових технологій. Проводили майстер-клас випускники відділення Поліна Ляхович та Мар’яна Корнійчук під керівництвом майстрів виробничого навчання Оксани Казнадзей та Яни Лапчук.
Для відвідувачів був представлений процес приготування молекулярної ікри з малинового джему, апельсинового спагеті, молекулярної яєчні з йогурту і апельсинового соку, картопля фрі з яблук та рол-шуби. Отже, ідея молекулярної кухні полягає в тому, щоб не тільки нагодувати гостей, а й вразити їх. Іноді відвідувачам в експериментальному ресторані і зовсім не розібрати, що лежить у них на тарілці. Такий прийом дозволяє змінити сприйняття їжі за рахунок невідповідності смаку зовнішньому вигляду.
Оксана Казнадзей, Яна Лапчук