Кавова магія: від чашки до смаку

9 квітня перша група здобувачів освіти завершила навчання в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+.  Один із учасників програми Денис Новак поділився враженнями та здобутим досвідом. Денис розповів  про особливості проходження практики у готельно-ресторанному комплексі Neiburgs в м. Рига. Він також  провів короткий екскурс у світ професійного обладнання для приготування кави та поділився зі здобувачами освіти досвідом організації кавової справи в латвії. Учні студенти мали змогу зануритись в історію походження кави – від кавового зернятка до ароматної чашки готового напою; помандрувати «кавовими» материками і країнами – від Африки до Америки; дізнатися, як відрізняються один від одного різноманітні сорти кави, як їх вирощують; побачити на власні очі технологію приготування кави.

На фоні цікавих розповідей здобувачі освіти могли випробувати свій «кавовий нюх», побачити, як правильно робити латте-арт, дегустували різні сорти кави та різноманітні молочно-кавові напої.

Захід був проведений в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій. 

Оксана Казнадзей, Яна Лапчук