Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології була проведена гостьова лекція, присвячена унікальній математичній концепції – золотому перерізу, яку провів доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Національного університету харчових технологій к.т.н. Погорілий Тарас Михайлович.
Лектор розповів про значення та застосування золотого перерізу у природі, мистецтві, архітектурі й дизайні.
Золотий переріз, що виражається числом 1.618, є основою гармонійних пропорцій, які зустрічаються в спіралях раковин, формах рослин, картинах великих художників і навіть у будівлях, таких як Парфенон. Також було продемонстровано, як цю пропорцію використовують у сучасному графічному дизайні, кінематографі та навіть у маркетингу для створення привабливих візуальних образів.





Здобувачі освіти змогли побачити приклади застосування золотого перерізу, проаналізувати гармонійні пропорції в різних предметах. Наприкінці заходу учасники мали можливість поставити запитання лектору та обговорити цікаві факти, пов’язані із золотим перерізом. Лекція виявилася надзвичайно пізнавальною, вона не лише розширила знання здобувачів освіти, але й надихнула по-новому поглянути на навколишній світ.
Галина Панасюк