Гостьова лекція «Аналітична хімія і професійна діяльність»

На запрошення викладача фахових дисциплін Галини Богдан була проведена гостьова лекція Катериною Юрієвною Люшук, кандидатом педагогічних наук, викладачем вищої категорії, викладачем-методистом Волинського медичного інституту.

Здобувачам освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» була запропонована тема «Аналітична хімія і професійна діяльність». Катерина Юріївна розповіла про основні методи кількісного і якісного аналізу лікарських засобів та їх технологічних форм з метою виявлення неякісної та фальсифікованої продукції. Аналітичні методи використовують для контролю у відповідності із сучасними вимогами нормативної документації ліків гомеопатичних, промислового виробництва та  екстемпорального виготовлення – тобто тих, що виробляються в аптеці за рецептом лікаря. Питання контролю якості і стандартизації лікарських засобів є достатньо актуальними в даний час у зв’язку із загальним збільшенням числа зареєстрованих лікарських засобів, що надходять від різних виробників, та застосуванням високоактивних речовин, що належать до нових класів природних і синтетичних сполук.

Здобувачі освіти мали можливість задавати питання лектору та відповідати на поставлені, показати рівень знань з освітнього компонента «Аналітична хімія» про інструментальні методи аналізу, їх використання для контролю якості харчової продукції. В результаті інтерактивного спілкування Катерини Юріївни зі студентами було визначено пріоритетні аналітичні методи для визначення якісного та кількісного складу лікарських і харчових речовин.

На занятті було узагальнено раніше здобуті знання, доповнено практичною інформацією профільного спрямування, що забезпечило формування фахових компетентностей відповідно до ОПП «Харчові технології», а саме: здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; здатність використовувати інформаційні та комунікаційні технології; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями.

Лекція відбулася в творчій та дружній атмосфері, а  представлена інформація зацікавила студентів і є пізнавальною.

Галина Богдан