Категорія: Життя коледжу
-
Вишивані узори у житті та творчості Олени Пчілки
During the plenary lesson, students of the group GRS 11 (educational professional programme Hotel and Restaurant Business) got acquainted with Olena Pchilka’s creative work and studied samples of embroidery collected by the writer. The students were particularly interested in the series of songs, rituals, and folk customs recorded in Volyn. У культурі будь-якого народу є…
-
Тренінг “Надання першої допомоги потерпілим під час нещасних випадків”
Актуальність сучасного стану безпеки життєдіяльності визначається трьома основними складовими: зростанням глобальних природних небезпек, спричинених порушенням екологічної рівноваги природного середовища; зростанням кількості техногенних небезпек (аварій і катастроф) під час взаємодії людини зі складними технічними системами; воєнним станом в країні та соціально-політичною напругою у суспільстві. 21 травня 2024 року у внутрішньому дворі коледжу відбувся тренінг «Надання першої…
-
«Подія веселощів та ігор»
22 травня у внутрішньому дворі коледжу відбувся розважальний захід під назвою «Подія веселощів та ігор». Захід організували здобувачі освіти груп ІПЗ-11 та КІ-21. Учасники мали можливість пограти в різноманітні карткові та настільні ігри. Серед ігор були такі популярні, як «Уно», «Карти, мемчики, котики», «Дженга», «Монополія», «Крокодил» та менш відомі як «Вгадай пісню за емодзі» та…
-
Проєкт-реконструкція традиційних українських напоїв
In the course of practical training of students of the educational and professional programme Hotel and Restaurant Business and the skilled worker qualification Waiter. Bartender, lecturers, teachers, and students prepared a project reconstructing traditional Ukrainian drinks based on old folk recipes in a modern interpretation. The project was also implemented as part of the celebration…
-
Проєкт як вид практичної підготовки здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа»
During practical training for students majoring in Hotel and Restaurant Business, lecturers and students prepared a project to reconstruct a traditional Ukrainian national interior and a table with embroidered elements. The project was also implemented as part of the celebration of the All-Ukrainian Vyshyvanka Day. The table setting included bread and pastries, which are considered…
-
Майстер-класи як вид практичної підготовки здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм»
To ensure the special competencies of applicants for Tourism and Hotel and Restaurant Business educational professional programs in the process of mastering the educational components ‘Organisation of Leisure and Animation Services in Hotel and Restaurant Business’ and ‘Organisation of Animation Activities’, such practical training as workshops is provided. For example, Vlada Iakovleva, a student of…
-
Вишиванка як символ нескореності
Traditionally, on the third Thursday of May, lecturers, teachers and students of the Tourism, Hotel and Restaurant Business Department of the Volyn Professional College of NUFT wear embroidered shirts and hold several events to preserve and promote Ukrainian traditions. Vyshyvanka is a true Ukrainian treasure, and Vyshyvanka Day is a great occasion to show the…
-
Участь здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа» у майстер-класі «Оновлення літнього меню»
In the process of implementing the educational and professional programme “Hotel and Restaurant Business” and to strengthen special competencies in the educational component “Bar Business and Sommelier Work Organisation”, lecturers and students of the corresponding educational program participated in a master class “Summer Menu Update” by MONIN Ukraine brand ambassador Tetiana Kozyk, which took place…
-
Демонстрація інноваційного гастрономічного проєкту здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа»
An important component of the students’ training is the introduction of innovative technologies in the relevant field of professional activity. As part of the Volyn FEST 2024 Festival of Professions, students of the Hotel and Restaurant Business educational and professional programme created and demonstrated a soft drink project designed to present Lutsk’s tourist attractions. Важливою…
-
«Мелодії кликуна», «Смак мудрості»… Популяризація гастрономічних пропозицій Луцька здобувачами ОПП «Туризм»
As part of the Volyn FEST – 2024 Festival of Professions, which brought together representatives of vocational education institutions from all over the Volyn region, students of the Tourism educational professional programme joined the promotion of the gastronomic offerings of our city. Participation in such events provides elementary forms of research and innovation activities for…
-
Початок тижня профтехосвіти
6 травня розпочався тиждень професійної освіти у Волинському фаховому коледжі НУХТ тренінгом «Розвиток м’яких навичок» який провела ГАВРИЛЕНКО Марія для учнів коледжу. Навички – це здатність виконувати певні дії або завдання. Навички можна поділити на дві основні категорії: м’які та тверді (Soft skills, Hard skills). Ці категорії не є суворо визначеними, але в загальному вони…
-
«Великодня гармонія столу»
У рамках вивчення освітнього компоненту «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології під керівництвом викладачок Оксани Казнадзей та Яни Лапчук провели майстер-клас «Великодня гармонія столу». Захід проходив у навчальному ресторані «Біля Замку», де є всі можливості відпрацювання практичних навичок з організації обслуговування гостей. Студенти розповіли про особливості створення тематичних сервіровок,…