Відкритий урок з предмету «Технологія приготування страв, закусок, напоїв з основами товарознавства»

,

02 березня 2018 року в рамках тижня циклової методичної комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки було проведено відкритий урок на тему: «Кулінарна характеристика страв з яєць та страв із сиру».

Урок проходив у формі бесіди, під час якого  викладач фахових дисциплін Мар’яна Повар шляхом постановки ретельно продуманих питань підводила  учнів групи № 66 «Майстер ресторанного обслуговування» до розуміння нового матеріалу, перевіряючи  засвоєння ними уже вивченого.

Учні отримали випереджальні завдання в яких зібрали інформацію про цікаві факти виникнення та приготування омлетів, традиції їх споживання в країнах світу, корисні поради щодо приготування страв з яєць та з сиру. Учасники уроку успішно підготувались. Про це свідчив заключний етап уроку, проведений шляхом тестової перевірки знань за трьома рівнями складності.

На занятті було цікаво представлено матеріал учням за допомогою мультимедійної презентації. Велика увага приділялася сучасній подачі та декоруванню готових страв з яєць та з сиру, так як це впливає на попит ресторанної продукції, зацікавлює відвідувачів, сприяє створенню приємної атмосфери в закладі ресторанного господарства.

Активною роботою на занятті відзначились  учні Ніна Гусак, Наталія Демчук, Кирило Банацький, Дарина Шишко, Юлія Кухарчук.

Будь-який нестандартний урок дає можливість учням проявити свої здібності, майстерність, впливає на розвиток їхньої пізнавальної, самостійної і творчої активності, сприяє підвищенню інтересу до обраної професії.