In the process of studying the educational components “Organization of restaurant service”, “Bar business and organization of sommelier work”, students of the educational and professional program “Hotel and Restaurant Business” systematically practice modeling the process of organizing and serving themed banquets. During a regular laboratory lesson, they developed a menu for an Easter feast, performed a themed table setting and modeled the service process.
Найважливіші українські свята здавна збирали усю родину за великими святковими столами. Зараз же хочеться, аби стіл був не лише багатий наїдками, а й тішив око естетичними деталями та декором. Затишні дрібниці декору додають святу особливого, урочистого й душевного колориту.
Здобувачі освітньо-професійної програми Готельно-ресторанна справа в процесі вивчення освітніх компонент «Організація ресторанного обслуговування», «Барна справа та організація роботи сомельє» систематично відпрацьовують моделювання процесу організації та обслуговування тематичних бенкетів. Під час чергового лабораторного заняття вони розробляли меню великоднього свята, виконували тематичну сервіровку столу та моделювати процес обслуговування.
Для сервірування столу на Пасху здобувачі освіти використовували особливі елементи, які несуть у собі глибокі традиційній підтексти і сакральний зміст свята, а саме: паска – символ Царства Небесного та воскресіння, хліб вічного життя; крашанки – як символ радості життя, свічки – символ родинного затишку; та сезонні квіти- як символ весни та пробудження.