Участь педагогів коледжу у роботі Всеукраїнського онлайн-марафону «Кращі практики формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти ЗП(ПТ)О»

24 – 26 жовтня 2023 року педагогічні працівники коледжу взяли активну участь у роботі Всеукраїнського онлайн-марафону «Кращі практики формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти ЗП(ПТ)О», проведеного Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Волинській області.

Формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти в процесі професійно-практичної підготовки – актуальне питання сьогодення, адже основні зусилля насамперед мають бути спрямовані на повоєнну відбудову енергетичної незалежності України та її сталий розвиток.

Протягом трьох днів педагоги з багатьох областей України демонстрували кращі практики навчання енергоефективної та екологічної компетентностей за галузями «Будівництво та деревообробна промисловість», «Електроенергетична та металообробна промисловість», «Легка і харчова промисловість».

Онлайн–марафон проводився в рамках Європейського року умінь та навичок, мав на меті обмін досвідом та кращими практиками формування у здобувачів освіти нового світогляду на проблеми енергозбереження та екології з різних професій та галузей: будівництво, легка і харчова промисловість, електроенергетична промисловість, сільське господарство, деревообробна та металообробна промисловість.

З вітальним словом та побажаннями плідної роботи в онлайн-марафоні виступила директорка НМЦ ПТО у Волинській області Зоя Парфенюк.

Ірина Шумік, генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, наголосила на важливості політики енергозбереження, енергоефективності в умовах воєнного стану, демонстрації можливостей та заходів з розвитку умінь і навичок енергозбереження, впровадження енергоефективних технологій і обладнання в освітній процес ЗП(ПТ)О України.

Наш заклад із доповіддю «Інновації у харчовій промисловості» презентувала викладачка фахових дисциплін відділення харчових технологій Лариса Гопанчук.

Профтехосвітяни, учасники дійства, ділились досвідом про кращі практики щодо формування у здобувачів освіти з різних професій нового світогляду на проблеми енергозбереження та екології, прищеплення ощадного та раціонального ставлення до використання енергетичних та природних ресурсів.