21 березня у коледжі відбувся конкурс стартапів «FUTURE INNOVATIONS. FOOD». За словами організаторів заходу подія була створена для того, щоб допомогти молоді реалізувати свій потенціал у різноманітних сферах індустрії їжі – від створення нових видів продуктів, облаштування виробничих приміщень, упровадження енергоефективних рішень, організації зберігання та пакування до дистрибуції, логістики, маркетингу і реклами продуктів харчування.
На відділення економіки і підприємництва на розгляд було подано ряд бізнес-проектів. На фінішну пряму вийшли стартапи: «Вермиферма» (студентка групи 45 Наталя Кардач, науковий керівник – кандидат економічних наук, доцент, викладач Неля Кінах), «Цукерки «Лакриці»» (студентка групи 45 Наталя Сахнюк, науковий керівник – кандидат економічних наук, доцент, викладач Неля Кінах), «Проект «EAT ME, DRINK ME»» (студентка групи 46 Оксана Шнит, науковий керівник – викладач Лариса Ляшко), «Cooking job» (студенти групи 48 Іван Ковела, Ян Реферда, науковий керівник – викладач Світлана Сичук), «Бістро-корисно, смачно, швидко» (студенти групи 59 Іванна Фіц, Марія Мелехова, науковий керівник – викладач Тетяна Семенюк), «Cricket Protein Bars» (студенти групи 35 Юлія Береза, Владислав Тихонюк, науковий керівник – викладач Оксана Білоконь), «Delicious Home» (студентка групи 36 Інна Рекачук, науковий керівник – Олена Левичкіна).
Майбутні бізнесмени, підприємці розповідали про свої проекти та відповідали на питання аудиторії. Так як роботи були командними, то кожен з учасників міг давати відповіді на поставлені питання та задавати свої питання учасникам команд і за це команда отримувала додаткові кошти. Експертне журі оцінювало стартапи за такими критеріями: актуальність, інноваційність ідеї, соціальна значимість, прибутковість.
Визначити переможця було непросто, оскільки кожен учасник по-своєму цікавий і заслуговує уваги. Після нелегкого обговорення журі обрало найкращий бізнес-проект. І ним став стартап «Проект «EAT ME, DRINK ME». Друге місце за кількістю інвестицій посів проект «Вермиферма», третє – «Бістро-корисно, смачно, швидко». Голова журі, завідувач відділення Інна Швайковська відмітила за креативну ідею групу 35, за інноваційність – групу 45. Студентів групи 59 було відзначено за конкретну спроможність реалізувати задумане, а молодь групи 48 – за соціальну значущість.
Сьогоднішній захід дозволив учасникам обговорити загальні тенденції стартапів, обмінятися своїми думками, перейняти успішний досвід. «Завдяки конкурсу стартапів ваші ідеї стануть реальністю. У світі є безліч амбітних ідей, які претендують на те, щоб реалізуватися у якості видатних досягнень науки і техніки. Я вірю, що ваші розробки змінять життя в нашій країні, відкриють нові можливості та перспективи», – на завершення заходу зазначила організатор конкурсу бізнес-проектів, викладач фахових дисциплін Олена Левичкіна.