Сервірування столу – завершальний етап підготовки залу до прийому відвідувачів. Це свого роду мистецтво, що більшою мірою залежить від смаку людини, яка накриває стіл.
Сервірування формувалося століттями, постійно приносячи різні нововведення з культур народів світу. У нашій країні традиційно склалася європейська форма сервірування.
Прості, але стильні дрібниці можуть зробити наш побут приємнішим. Головне – доречність та помірність повсякденного або святкового сервірування. На столі має бути все необхідне, а учасникам трапези — максимально зручно. Важливі фактори – поєднання кольорів, фактур. Саме цю мету хотіли донести до учнів груп ОБ-11 та ОБ-21 майстри виробничого навчання Казнадзей Оксана Володимирівна та Лапчук Яна Олександрівна, підготувавши сервірування столу «Blueinspiration».
О. В. Казнадзей, Я.О. Лапчук