Харчова промисловість України є найбільш пріоритетною і стратегічно важливою галуззю народного господарства, яка забезпечує потребу в продуктах харчування не тільки внутрішнього ринку, але й займає лідируючі позиції на світовому ринку. На сьогоднішній день харчова промисловість України відноситься до галузей, що стрімко розвиваються, адже її продукція має постійний попит. Розширення галузей харчової промисловості, впровадження інноваційних технологій виробництва, застосування сучасного автоматизованого обладнання потребують підготовки висококваліфікованих кадрів попит на які постійно зростає. В зв’язку з цим циклова випускова комісія здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійним ступенем фаховий молодший бакалавр за спеціальністю 181 Харчові технології, освітньо-професійна програма Харчові технології.
Освітньо-професійна програма Харчові технології дає ґрунтовні фундаментальні та професійно-орієнтовані знання у сфері виробництва харчових продуктів, навички з організації технологічних процесів на підприємствах харчової промисловості та ресторанного господарства, оволодіння сучасними методиками визначення та контролю якісних показників сировини й готової продукції.
Фахівці цієї освітньо-професійної програми є особливо затребуваними як на вітчизняному, так і закордонному ринку праці. Випускники мають можливість працювати у закладах ресторанного господарства, промислових підприємствах з виробництва харчових продуктів, лабораторіях контролю якості, дослідницьких установах, а також розвивати власні бізнеси та стартапи в харчовій галузі.
Ознайомитись зі змістом програм, їх тривалістю, навчальними дисциплінами можна на відповідних сторінках. Усі освітні програми є акредитованими відповідно до вимог чинного законодавства.
Інформацію стосовно вступу за освітніми програмами можна одержати на сторінці для вступників.