Практика – це інвестиція в себе, що окупиться в майбутньому

Студенти третього курсу відділення харчових технологій проходять практику на ПАТ «Теремно Хліб». Практика – це чудова нагода для студентів набути того, що є для них цінним, – досвіду. Незважаючи на короткий термін, вона дає змогу не тільки перевірити знання, ознайомитися з галуззю, а й показати майбутнім роботодавцям, що студенти – люди енергійні й мають бажання професійно розвиватися.

Насичений, напружений, але водночас сповнений емоцій період дозволив студентам по-іншому подивитися на роботу техніка-технолога харчової та переробної галузі. Під час практики майбутні фахівці вивчають технологічні схеми виробництва хлібобулочних та кондитерських виробів, підготовку борошна, напівфабрикатів до виробництва. Напередодні Великодня студенти мають змогу долучитися до процесу випікання та оздоблення пасок, вникнути в тонкощі виробництва святкової здобної продукції.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Марта Молчанова зазначила, що сьогодні студенти коледжу реалізовують можливості стажування на передових підприємствах галузі, що передбачає оволодіння практичним досвідом після відповідної теоретичної підготовки під керівництвом досвідченого професіонала. Така форма адаптації випускника в трудовому колективі сприяє більшій інтеграції освіти і бізнесу та широко розповсюджена у країнах Європи.

Треба сказати, що нашими студентами на підприємстві задоволені. Зауважили, що вони добре підготовлені, мають ґрунтовні знання і, найголовніше, бажання працювати й удосконалюватися.

А самі студенти зізнаються, що, прийшовши одного разу в ПАТ «Теремно Хліб», дуже складно піти звідси назовсім. Наскільки органічно вони відчувають себе в оточенні тих, хто пече хліб для волинян. «Кожен день, який ми перебуваємо на практиці, відкриває для нас щось незвідане, цікаве. Крім усвідомлення, що ми проходимо практику й здобуваємо практичні навики, наявна ще й тепла, щира атмосфера, яка зблизила нас з працівниками підприємства», – поділилася своїми враженнями від практики молодь коледжу.