Перші кроки студентів в науковому житті

,

18 березня 2021 року в Київському національному торговельно-економічному університеті в режимі online відбулася VII Всеукраїнська студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи».   Робота конференції здійснювалася у формі пленарного засідання та засідання дискусійних платформ, які пройшли на високому науково-теоретичному рівні з великим зацікавленням студентської молоді.  

Робота дискусійних платформ об’єднала понад 250 учасників і складалась з девяти напрямів: HoReCa: новітні тенденції, Інновінг в туризмі, Ресторанні технології та сервіс, International Hotel, Restaurant and Tourism Business тощо.

Відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий  коледж НУХТ» представляли студенти другого курсу спеціальності «Туризм» Владислав Рубаха та Дмитро Багнюк, які взяли участь у дискусійній платформі «Інновінг в туризмі». Доповіді стосувались особливостей розвитку лікувально-оздоровчого туризму та окремих лікувальних курортів країн світу. Тематика досліджень вибрана не випадково, адже лікувально-оздоровчий  туризм  в  світовому  масштабі  є  одним  з таких, що найбільш динамічно  розвивається.  За  прогнозами  Всесвітньої  організації  охорони здоров’я  (WHO) до  2022  р.  туризм  разом з  сферою охорони здоров’я  стане  одним  з найбільш пріоритетних напрямів розвитку національних економік.

Участь у такого роду заходах є дуже корисною для нового покоління науковців, оскільки вона дає змогу розширити власний кругозір, отримати нові знання, взяти участь у дискусіях. Атмосфера наукового обговорення сприяє активізації подальшої наукової роботи, співпраці між юними науковцями, які зазвичай належать до різних тематичних напрямів та наукових шкіл і представляють різні навчальні заклади.

Щиро вдячні організаторам конференції за надану можливість долучитися до обговорення реалій та проблем туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в Україні та за кордоном, отримати корисні поради, цікаві ідеї та позитивні емоції.