У період з 18 по 28 листопада 2019 року за сприяння Міністерства освіти і науки, Інституту модернізації змісту освіти та Федерації роботодавців України в м. Луцьку проходить перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILS UKRAINE». Це наймасштабніші змагання з робітничих професій, що проводяться для учнів, студентів та молодих працівників. Конкурс є одним із інструментів, які дозволяють показати, що кожна робітнича професія це, передусім, творчий фах.
Команда Волинського коледжу НУХТ була представлена у двох компетенціях: «Кондитерське мистецтво» та «Кулінарна майстерність». Без сумнівів, наші молоді й талановиті конкурсантки вразили поважних членів журі своєю майстерністю, адже стали призерами у своїх номінаціях.
Магію кондитерського мистецтва представляла Ільчишина Катерина, студентка групи ХТ-43, презентувавши три види тартів, виготовлених за авторською рецептурою, використовуючи при цьому інноваційні технології приготування та нетрадиційні поєднання продуктів. Зокрема Катя віртуозно зуміла поєднати сир Дор-блю та карамелізовану грушу; апельсиновий мус, чорницю та крем-чіз; шоколадно-кавове сабле з хрустким крамблом. Журі високо оцінили роботу нашої конкурсантки, присудивши почесне друге місце.
Кулінарне мистецтво представляла учениця групи К-31 Стружук Ольга, яка готувала страви сучасної Української кухні: закуску «Роли з оселедцем під шубою», «Гарбузовий суп-пюре з бринзою, панчетою та насінням гарбуза» та основну страву «Телятина в пряному маринаді з овочами-гриль та грибним соусом». Ольга продемонструвала дотримання технологічного процесу приготування страв, оригінальність та складність поєднання компонентів, використання різних технік та способів приготування, відповідних кулінарних методів і практик приготування страв. За проявлені навики та вміння конкурсантка посіла призове третє місце.
Отже, за майбутнє країни можна не хвилюватися, адже дивлячись на нашу молодь, розумієш, що майбутнє України в надійних руках!
Т.С.Семенюк, О.В.Казнадзей, М.Ю.Деменік