6 квітня для учнів групи ОБт-11 на базі кафе «Uno» відбувся майстер-клас «Лате-арт», який провів випускник нашого коледжу Олександр Прилепа.
Лате-арт – це особливий спосіб вливання спіненого молока в еспресо, завдяки чому на поверхні кави утворюються різні візерунки. Олександр Прилепа продемонстрував учням методику приготування кави «Aero Press». Бариста спочатку замочував мелену каву протягом 10-15 секунд, а потім пропускав крізь фільтр, натискаючи на поршень трубки. Для цього використовував спеціальні паперові фільтри для аеропресів. Олександр Прилепа пояснив, що частіше міцність напою залежить від використовуваних фільтрів.
Майбутні спеціалісти мали можливість практично відпрацювати отримані теоретичні знання.
Ю.В. Сидорук