Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки

23 травня у внутрішньому дворі коледжу студенти групи ХТ-23 відділення харчових технологій Вавриш Юрій, Митчик Тетяна, Литвінчук Тетяна під керівництвом викладача фахових дисциплін Пахолюк Тамари Євгеніївни провели майстер-клас «Вироби з солоного тіста», участь в якому могли взяти всі бажаючі.

Здобувачі освіти розповіли історичні відомості про виготовлення фігурок з тіста, які виготовляли та використовували як атрибут поклоніння богам ще древні єгиптяни. В Україні виготовлення фігурок з тіста теж мають давню історію, яка бере свій початок з часів, коли почали випікати хліб. Студенти детально зосередились на технології самого тіста, основними компонентами якого є борошно, сіль, вода та барвник, етапах виготовлення основних елементів виробів та збору їх в єдиний виріб.

Захід викликав неабиякий інтерес як серед здобувачів освіти, так і серед працівників коледжу. Кожен охочий своїми руками створював один з елементів, які об’єднали в один виріб, картину «Маки».

Тамара Євгенівна наголосила, що в наші дні ліплення з солоного тіста стало дуже популярним заняттям, яке заспокоює, знімає напругу, агресію. Вироби, виготовлені своїми руками, мають цілющу ауру, приносять відчуття затишку і умиротворення. Нині у всьому світі стало модним прикрашати будинки речами виготовленими власними руками. Такі заходи вчать студентів зберігати та примножувати моральні, культурні цінності суспільства та свого народу. Залучення здобувачів освіти до проведення майстер-класів формує в них комунікативну спроможність, необхідну у майбутній професійній сфері.

Тамара Пахолюк