28 березня у рамках тижня методичної комісії природничо-математичної підготовки відбулося засідання круглого столу на тему «Біохімічні характеристики збалансованого та адекватного харчування».
Студенти відділення харчових технологій групи № 39 під керівництвом викладача Галини Богдан підготували цікаві та змістовні доповіді. Так, Надія Стирко та Надія Хлистік доповідали про теорію адекватного харчування. Студентки розповіли присутнім теорію академіка Олександра Уголєва, який встановив, що людина не відноситься ні до травоїдних, ні до м’ясоїдних: вона – плодоїдна, тобто видовим харчуванням для людини є плоди: ягоди, фрукти, овочі, насіння, коріння, трави, горіх і злаки. Іванка Кухаренко у свою чергу представила теорію збалансованого харчування, яке характеризується оптимальною відповідністю кількості і співвідношень всіх компонентів їжі фізіологічним потребам організму.
Учасники круглого столу не могли оминути проблему раціонального харчування. Студент Михайло Сеньків побудував цілу піраміду, яка складалася із вимог до харчового раціону здорових людей із врахуванням їх віку, статі, характеру праці та інших факторів. Студентка Ольга Нікітюк презентувала одногрупникам теорію роздільного харчування. Вона цікаво розповіла про переваги, а також, на її думку, недоліки цієї теорії.
Звичайно, обговорючи теорії харчування людини, не можна не згадати такий спосіб харчування як вегетаріанство. Ання Морозюк детально розкрила тему “Біохімія вегетаріанства”. У процесі дискусії учасники круглого столу були здивовані кількістю вегетаріанців у Індії – це приблизно 800 мільйонів людей, що складає 80 відсотків усього населення країни.
Отже, тепер студенти коледжу, зокрема студенти групи № 39, знають всі правила і вимоги здорового харчування і вміють скласти свій щоденний раціон, аби він був збалансований, поживний і смачний.