Круглий стіл «Значення фізики для професії кухаря»

Кухня – це не тільки місце, де ми за чашкою кави чи чаю ведемо розмови із друзями,  це царство каструль, тарілок, сковорідок. Кухню можна назвати міні-лабораторією, де проводяться різні фізичні експерименти. Основною фігурою цієї лабораторії є кухар, який постійно при приготуванні найвишуканіших страв користується законами фізики.

У межах природничо-математичного тижня викладачем фізики Загоровською Н.Л. та учнями групи №13, які здобувають професію кухар, було проведено круглий стіл «Значення фізики для професії кухар».

Учнями було підготовлено цікаві повідомлення. Семінська Іванна ознайомила присутніх із історією професії, першими рецептурними збірниками для приготування їжі. Вона відмітила, що на місце рецептам, які передавались із покоління в покоління сьогодні приходить молекулярна фізика, яка творить чудеса.

Миколайчик Ірина продемонструвала приготування українського борщу. Кожен етап його готування був пояснений завдяки законам фізики.

Усі чоловіки люблять смачно поїсти. Перевагу вони надають стравам, із м’яса. Ксендзик Михайло поділився секретами приготування смачного соковитого біфштексу.

Яйце є одним  із важливих елементів смачних страв. Воно додається до салатів, борщів, клярів. Бекерук Лілія ознайомила із секретами визначення свіжості яєць і правильного їх варіння, щоб вони добре чистилися і мали привабливу форму. І знову не обійтися тут без законів фізики.

Перша помічниця на кухні сьогодні-мікрохвильова піч, яка є майже в кожному будинку. Як приготувати й підігріти їжу в такій печі і який використовувати посуд, поділилася Корнійчук Лілія.

Знаючи закони фізики, сьогоднішні учні, а завтра першокласні кухарі зможуть попередити нещасні випадки й кожне приготування їжі буде цікавим для них експериментом.