





9 квітня перша група здобувачів освіти завершила навчання в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+. Один із учасників програми Денис Новак поділився враженнями та здобутим досвідом. Денис розповів про особливості проходження практики у готельно-ресторанному комплексі Neiburgs в м. Рига. Він також провів короткий екскурс у світ професійного обладнання для приготування кави та поділився зі здобувачами освіти досвідом організації кавової справи в латвії. Учні студенти мали змогу зануритись в історію походження кави – від кавового зернятка до ароматної чашки готового напою; помандрувати «кавовими» материками і країнами – від Африки до Америки; дізнатися, як відрізняються один від одного різноманітні сорти кави, як їх вирощують; побачити на власні очі технологію приготування кави.
На фоні цікавих розповідей здобувачі освіти могли випробувати свій «кавовий нюх», побачити, як правильно робити латте-арт, дегустували різні сорти кави та різноманітні молочно-кавові напої.
Захід був проведений в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій.
Оксана Казнадзей, Яна Лапчук