Екологічні інновації: введення стійкості та цифрової трансформації в сферу гостинності

, ,

As part of the implementation of the EU project Erasmus+ “Horizontal capacity building of vocational education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization, and sustainability, through the transfer of methodology and exchange of best practices”, project number No. 101129249, the workshop participants focused on environmental innovations and the introduction of sustainability and digital transformation in hospitality. Participants concluded that the concept of sustainable development of the hospitality sector meets all existing needs but, at the same time, develops in such a way as to provide similar opportunities to future generations.

В рамках реалізації проєкту ЄС Еразмус+ «Горизонтальна розбудова потенціалу професійної освіти для інтернаціоналізації та модернізації, включаючи інновації, цифровізацію та стійкість, шляхом передачі методології та обміну кращими практиками», номер проєкту № 101129249, учасники семінару обговорювали питання діджиталізації та сталого розвитку в сфері гостинності.

Спікерка Нено Габелія, проєктна менеджерка, керівниця навчальної частини Італійського Коледжу гостинності Italian Hospitality School, зазначила, що володіння сучасними цифровими технологіями і ресурсами та їх використання стає одним з основних компонентів професійної підготовки сучасного фахівця у сфері гостинності. Це пов’язано з інтенсивним розвитком суспільства, необхідністю адаптації фахівців до нових життєвих реалій. 

Спікерка Рамша Шахаб, керівниця студентського департаменту Італійського Коледжу гостинності Italian Hospitality School зупинилась на питаннях екологічних інновацій та введенні стійкості та цифрової трансформації в сферу гостинності. Сьогодні питання екологізації готельної сфери є дуже важливим, адже актуальною проблемою є питання збереження довкілля, раціонального використання природних ресурсів; зростає попит споживача на еко-товари та послуги. Відповідно все більше починає розвиватися еко-туризм; для будівництва використовують еко-матеріали, в ресторанній сфері в меню з’являється все більше позицій з використанням еко-продуктів, в господарствах наявні технології ресурсозберігання, розвивається фермерське господарство, яке забезпечує продуктами власного виробництва.

Учасники дійшли висновку, що концепція сталого розвитку сфери гостинності задовольняє всі наявні потреб, але при цьому розвивається таким чином, щоб забезпечити аналогічними можливостями майбутні покоління. Традиційно в онлайн форматі до обговорення долучились викладачі та майстри виробничого навчання відділення Туризму та готельно-ресторанної справи. Проєкт реалізовується та співфінансується за підтримки Програми Європейського Союзу Еразмус+. Координатором проєкту є Коледж готельного менеджменту HOTEL SCHOOL (Латвія, Рига), а учасниками проєкту є Італійська школа гостинності Italian Hospitality School (Італія, Рим), Волинський фаховий коледж НУХТ (Україна, Луцьк) та Центр професійної освіти Дон Боско (Україна, Львів).