Категорія: Професійна освіта

  • Українські різдвяні традиції

    Українські різдвяні традиції

    Напередодні Різдва слухачі Центру зайнятості, які проходять виробниче навчання, створили справжнє свято кулінарії, наповнене духом українських традицій. Вони не лише відтворили рецепти автентичних різдвяних страв, але й додали сучасні елементи, гармонійно поєднуючи минуле з теперішнім. Завдяки їхній праці та натхненню на святковому столі з’явилися кутя, український борщ, вареники, пампухи, різдвяна зірка та узвар. Особливу увагу…

  • Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітній компонент «Крафтові технології») та професії «Пекар» під керівництвом Юлії Сидорук та Тетяни Семенюк здійснили розробку унікальних рецептур крафтових хлібів. Освітня ініціатива передбачала не лише формування технічних знань, але й розвиток творчого підходу до створення нових продуктів. Розробка рецептур була зосереджена на використанні натуральних інгредієнтів та сучасних технологій, що…

  • Святковий майстер-клас: кулінарна магія імбирного печива

    Святковий майстер-клас: кулінарна магія імбирного печива

    В атмосфері святкового настрою та творчості слухачі Центру зайнятості, які проходять навчання за професією “Кухар”, на черговому виробничому навчанні створили справжню казку. У навчальному ресторані “Біля замку” слухачі в рамках практичної частини навчання створювали святковий настрій, готуючи та майстерно розмальовуючи імбирне печиво. Це стало не лише захоплюючим процесом, а й чудовою можливістю продемонструвати свої кулінарні…

  • Тиждень професійної освіти “Великодня випічка в різних країнах світу”

    Тиждень професійної освіти “Великодня випічка в різних країнах світу”

    Серед заходів тижня професійної освіти для учнів групи ПКт-11 “Пекар. Кондитер”, голова циклової комісії майстрів в/н, майстер в/н Юлія СИДОРУК провела лекцію на тему “Великодня випічка в різних країнах світу”. Варто зазначити, що великодня випічка є не лише кулінарним виробом, але й культурним символом, що відображає історію та традиції кожного народу. Наприклад, у польській культурі…

  • Майстер-клас: «Використання засобів малої механізації при виготовленні постільної білизни»

    Майстер-клас: «Використання засобів малої механізації при виготовленні постільної білизни»

    7 травня тиждень професійної освіти у Волинському фаховому коледжі НУХТ продовжили кравці. Майстер виробничого навчання Неля Кондратюк провела майстер-клас: «Використання засобів малої механізації при виготовленні постільної білизни». Було зроблено короткий огляд роботи і розвитку швейної промисловості в Україні. Далі розповідь та демонстрація засобів малої механізації, які використовуються при виготовленні постільної білизни і завдяки яким значно…

  • Засідання обласної секції педагогічних працівників з професій ресторанного господарства

    Засідання обласної секції педагогічних працівників з професій ресторанного господарства

    Викладач спецдисциплін Олеся Панькевич взяла участь у засіданні обласної секції педагогічних працівників з професій ресторанного господарства, яке проходило на базі Нововолинського центру ПТО. В межах компетенції «Технологія виробництва кулінарної продукції» вдосконалено навики застосування сучасних технологій при приготуванні та оформленні холодних закусок, солодких страв та борошняних виробів. Однією з найцінніших частин семінару була можливість обміну досвідом…

  • Педагогічний коучинг та обговорення питань щодо мотивації здобувачів освіти на уроках загальноосвітньої підготовки

    Педагогічний коучинг та обговорення питань щодо мотивації здобувачів освіти на уроках загальноосвітньої підготовки

    29 березня 2024 року викладачі загальноосвітньої підготовки коледжу взяли участь у роботі педагогічного коучингу на тему: «Професійна спрямованість предметів загальноосвітньої підготовки». Захід було проведено у форматі онлайн-зустрічі навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у м. Києві за участі педагогів комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» в рамках XV Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти…

  • Участь педагогів коледжу у роботі Всеукраїнського онлайн-марафону «Кращі практики формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти ЗП(ПТ)О»

    Участь педагогів коледжу у роботі Всеукраїнського онлайн-марафону «Кращі практики формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти ЗП(ПТ)О»

    24 – 26 жовтня 2023 року педагогічні працівники коледжу взяли активну участь у роботі Всеукраїнського онлайн-марафону «Кращі практики формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти ЗП(ПТ)О», проведеного Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Волинській області. Формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти в процесі професійно-практичної підготовки – актуальне питання сьогодення, адже основні зусилля насамперед…

  • Підбиваємо підсумки проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти

    Підбиваємо підсумки проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти

    22-26 травня 2023 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти та відповідно до плану заходів затверджених цикловою методичною комісією майстрів виробничого навчання коледжу проводилися різні заходи. Вони були спрямовані на популяризацію професійної освіти, презентацію нових технологій та інновацій у різних сферах, а також на обмін досвідом та знаннями між фахівцями. Зокрема, було проведено: навчально…

  • Заходи тижня професійної освіти

    Заходи тижня професійної освіти

    Тренінг «Генерація бізнес ідей» Продовжуються відкриті заходи тижня професійної освіти в коледжі. З метою  формування soft skills, розвитку підприємницьких навичок молоді, викладач Марія Гавриленко провела тренінг «Генерація бізнес ідей». Під час якого шукали відповіді на питання, що заважає українській молоді розпочати власний бізнес? Розглянули підприємницькі якості та навички,  бізнес ідеї та можливості зайнятості.  Вияснили чим відрізняється…

  • Коледж проводить заходи у форматах онлайн та наживо в рамках проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти

    Коледж проводить заходи у форматах онлайн та наживо в рамках проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти

    «Кібербезпека: міфи та реальність» Розпочався тиждень професійної освіти  із відкритої лекції викладача фахових дисциплін Олександра Поночевного на тему «Кібербезпека: міфи та реальність». Для здобувачів освіти, особливо,  в реаліях війни,  є  дуже важливим розуміння, що таке кібербезпека та  які міфи пов’язані з нею. Олександр Поночевний покроково розвінчував міфи та наголошував на необхідності слідкувати за захистом своїх…

  • Із робочим візитом у коледжі перебувала делегація з МОН України

    Із робочим візитом у коледжі перебувала делегація з МОН України

    У межах стратегічної сесії «Розбудова потенціалу закладів ПТО в умовах воєнного стану», яка відбулася у грудні у місті Луцьку, делегація  у складі генерального директора Директорату професійної освіти МОН України Ірини Шумік та експерта Програми EU45kills Павла Хобзея відвідала наш коледж. Волинський фаховий коледж – важливий підрозділ Національного університету харчових технологій. Кількість охочих здобувати освіту у…