Категорія: Харчові технології
- 
Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальністьДля здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітні компоненти «Харчові технології», «Крафтові технології») відбулася цікава та пізнавальна онлайн лекція, яку провела доцент кафедри технології молока та молочних продуктів Національного університету харчових технологій к.т.н., Пухляк Анастасія Григорівна. Зустріч була присвячена темі «Сири натуральні: міфи та реальність». Анастасія Григорівна поділилася захопливою історією сироваріння, коріння якого сягає ще […] 
- 
Розширення співпраці між коледжем та ТОВ «Український м’ясний хутір» у підготовці майбутніх фахівців харчової галузіУ межах реалізації освітньо-професійної програми «Харчові технології» відбулася робоча зустріч голови циклової випускової комісії виробництва та технологій Ольги Ройко та завідувача відділення харчових технологій Оксани Поляниці з представниками підприємства ТОВ «Український м’ясний хутір» — одного з провідних виробників м’ясної продукції Волинського регіону. Основною метою зустрічі стало поглиблення співпраці між коледжем і підприємством, спрямоване на вдосконалення […] 
- 
Сучасні біотехнології в харчовій промисловості04 березня у межах освітнього компонента «Технічна мікробіологія» здобувачі освіти другого і третього курсу освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість прослухати гостьову лекцію на тему «Шеф-кухарі мікросвіту: таємниці заквасок і магія харчової біотехнології». Спікером виступила Ірина Ковшар, асистент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій. Лектор надзвичайно інформативно презентувала роль біотехнологій в харчовій промисловості, […] 
- 
«Гастротури – це смачно і цікаво»: онлайн-лекторій кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТThe Tourism and Hospitality Business Department of the National University of Food Technologies, represented by Tetiana Mirzodaieva, Associate Professor, Candidate of Economic Sciences, held an online lecture ‘Gastronomy tours are tasty and interesting’. Students majoring in Tourism and Hotel and Restaurant Business, as part of the study of the educational components ‘Specialised Tourism,’ ‘Event Tourism,’ […] 
- 
Технологічні секрети виробництва макаронних виробівМакаронні вироби – один із найпопулярніших продуктів у світі, що посідає важливе місце в раціоні багатьох людей. Для більшості макарони – це просто страва, яку легко приготувати. Однак їх виробництво – це ціла наука, що поєднує точність технологічних процесів, якість сировини та особливі секрети виробників. Саме з цими аспектами ознайомила здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові […] 
- 
Знання, що рятують життя: важливі аспекти техніки безпеки в житті та навчанніСучасне життя сповнене потенційних ризиків, які можуть виникнути як у навчальному закладі, так і в побуті чи під час проходження практики на виробництві. Пожежі, побутові травми, електричні замикання, надзвичайні ситуації – усі ці небезпеки можуть призвести до серйозних наслідків, якщо не дотримуватися правил техніки безпеки. Саме тому знання основ безпечної поведінки є життєвонеобхідними для кожного […] 
- 
Смаки епохи: гастрономічні традиції родини Косачів як відображення культури українцівВикладання фахових дисциплін у галузі харчових технологій не обмежується лише засвоєнням технологічних процесів приготування кулінарної продукції. Важливою складовою є вивчення історії, традицій та культури харчування, які формувалися протягом століть. У рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія виробництва кулінарної продукції» зі здобувачами освіти освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено пізнавальне заняття, присвячене традиціям харчування та улюбленим стравам […] 
- 
Підвищення екологічної свідомості майбутніх технологів: гостьова лекція про перспективи відновлюваної енергетикиНа сьогодні використання альтернативних джерел енергії є ключовим чинником зменшення залежності від викопних видів палива та необхідним кроком для мінімізації негативного впливу на довкілля. Це сприяє сталому розвитку країни, впровадженню екологічно безпечних технологій і підвищенню енергетичної безпеки. З метою формування екологічної свідомості здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології та розширення їхніх знань відбулася гостьова лекція […] 
- 
Індустрія гостинності: що варто знати майбутнім фахівцямTo ensure the successful implementation of the educational and professional programmes Hotel and Restaurant Business (educational components Fundamentals of Hospitality, Hotel Management, Restaurant Management) and Food Technologies (educational component Service Management in Restaurant Business), the college engages guest lecturers, industry professionals, stakeholders, etc. In this context, a lecture on ‘General features of the hospitality industry: […] 
- 
Кваліфікаційний іспит зі спеціальності Харчові технології16 січня розпочала роботу комісія з проведення кваліфікаційного іспиту зі спеціальності 181 «Харчові технології». Кваліфікаційний іспит є фінальним етапом навчання за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Він вимагає від здобувачів демонстрації знань, умінь та навичок, набутих впродовж освітнього процесу. Кваліфікаційний іспит складається з теоретичних питань, практичних задач і тестів у системі Moodle, та включає наступні освітні […] 
- 
Виробнича практика як важливий етап професійного зростанняВиробнича практика є ключовим етапом практичної підготовки здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології та відіграє важливу роль у формуванні кваліфікованих і конкурентоспроможних спеціалістів. Вона надає можливість здобувачам освіти не лише поєднати теоретичні знання з практичними навичками, а й ознайомитися з особливостями реальної виробничої діяльності, зрозуміти потреби ринку праці, здобути практичний досвід, який є необхідним для майбутньої […] 
- 
Крокембуш з медовим печивом: новорічна магія на лабораторних заняттяхНапередодні різдвяно-новорічних свят здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології продемонстрували свою майстерність, створюючи унікальні кулінарні шедеври. Під час лабораторних занять із дисципліни кулінарне мистецтво майбутні фахівці виготовили традиційний французький десерт – крокембуш, додавши до нього українського колориту, оформивши кондитерський виріб медяниками. Крокембуш – це конусоподібна композиція із заварних тістечок, скріплених карамеллю, що є традиційним новорічним […] 












