Якісне харчування – перший крок до здоров’я

Популяризація здорового способу життя є ключовим напрямком роботи дирекції коледжу, класних керівників та викладачів. Враховуючи, що харчування є визначальним фактором, що формує здоров’я людини за ініціативи директора коледжу Ігоря Корчука викладачами циклової випускової комісії виробництва та технологій к.т.н. Ольгою Ройко та Катериною Пальохою було проведено цикл лекцій «Якісне харчування – перший крок до здоров’я». Лекції прослухали всі групи учнів та студентів коледжу.

Викладачі ознайомили студентів та учнів з тим, який вплив має харчування на здоров’я людини, до яких наслідків призводить нераціональне харчування та як потрібно харчуватися, щоб бути здоровим. Окрему увагу на лекції приділили впливу на здоров’я «вуличної їжі» та «швидких перекусів», які сьогодні користуються популярністю серед молоді. Викладачі намагалися донести слухачам, що харчові звички мають тісний зв’язок з розвитком багатьох хвороб, які нас супроводжують протягом життя, а споживання якісної та здорової їжі продовжує активне довголіття людини.

Лекції викликали неабияку зацікавленість серед учнів та студентів, про що свідчить велика кількість запитань та дискусій, які виникали у різних групах.

Викладачі закликали учнів та студентів берегти здоров’я змолоду та харчуватися раціонально і якісно, щоб, як за словами Гіпократа, їжа була нашими ліками, а не ліки їжею.

Ольга РОЙКО