Вивчення сталих практик ESDGC у готелях і ресторанах Риги

Категорії: , ,

Within the framework of the EU Erasmus+ project ‘Horizontal capacity building of vocational education for internationalisation and modernisation, including innovation, digitalisation, and sustainability, through methodology transfer and exchange of best practices’, project number 101129249, Roms Artamonovs, lecturer, chef (HOTEL SCHOOL, Riga) and Sabina Jensone, lecturer (HOTEL SCHOOL, Riga) spoke about the use of sustainable practices in the hospitality sector in Riga. During the study of sustainable development practices in the hospitality sector, lecturers and masters of vocational training of the Volyn Professional College of NUFT visited three establishments and learned the practices of Education for Sustainable Development and Global Citizen (ESDGC) principles.

В рамках реалізації проєкту ЄС Erasmus+ «Горизонтальна розбудова потенціалу професійної освіти для інтернаціоналізації та модернізації, включаючи інновації, цифровізацію та стійкість, шляхом передачі методології та обміну кращими практиками», номер проєкту № 101129249, Романс Артамоновс, лектор, шеф-кухар (HOTEL SCHOOL, м. Рига) та Сабіна Дженсоне лекторка (HOTEL SCHOOL, м. Рига) розповіли про використання сталих практик у сфері гостинності м. Риги.

Під час вивчення практик сталого розвитку у сфері гостинності викладачі та майстри виробничого навчання Волинського фахового коледжу НУХТ Оксана Поляниця, Юлія Сидорук, Вікторія Власенко та Анна Євтушина відвідали три заклади: ресторан «John» (що має зірку Мішлен),  і готель «A22» готель «Grand Hotel Kempinski» та готель «AC Hotel by Marriot». У ресторані «John» Романс Артамоновс приділив особливу увагу принципам Education for Sustainable Development and Global Citizen (ESDGC). Тут використовують місцеві органічні продукти, мінімізують харчові відходи та застосовують енергоефективні технології.

У готелі «Grand Hotel Kempinski» звернули увагу на впровадження комплексних сталих практик, зокрема енергоощадне освітлення, екологічно чисті засоби прибирання та роздільний збір сміття. Зокрема особливу увагу тут приділяють водозбереженню, що включає використання економних душових систем і повторне використання текстилю.

У готелі «AC Hotel by Marriot» спікерка Сабіна Дженсоне розповіла про підхід до сталого розвитку, що включає відповідальне використання ресурсів та підтримку локальних постачальників. Заклад бере активну участь у соціальних ініціативах і сприяє розвитку громади.

Ці приклади демонструють, що сталий розвиток у готельно-ресторанному бізнесі є важливою складовою сучасної індустрії гостинності.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Програми Європейського Союзу Erasmus+. Координатором є Коледж готельного менеджменту HOTEL SCHOOL (Латвія, Рига), учасниками проєкту є Італійська школа гостинності (Італія, Рим), Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій (Україна, Луцьк) та Центр професійної освіти Дон Боско (Україна, Львів). Проєкт спрямований на модернізацію професійної освіти у сфері гостинності через впровадження інноваційних технологій, розвиток міжнародної співпраці та обмін найкращими практиками.