Використання інноваційних технологій в харчових виробництвах

Під такою назвою 8 квітня у межах тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулось засідання круглого столу, яке підготували студенти третього курсу відділення харчових технологій під керівництвом викладачів Богдан Галини Іванівни та Пахолюк Тамари Євгенівни.

Майбутні технологи наголосили, що сьогодні перенаселеність планети і брак їжі для всіх змушує людство шукати нові шляхи для вирішення проблеми харчування. Студенти групи ХТ-31 Козицька Софія, Ляшук Іванна, Срібна Катерина, Ганжук Олександр, Кужель Максим розповіли про перспективи молекулярної кухні. Це сучасний стиль кулінарії, який реалізується за допомогою науки, перетворюючи кухню в «лабораторію» вченого-кулінара. Такі інновації – це кардинальні зміни у вигляді та текстурі страви, можливість за допомогою сучасних нанотехнологій розкласти будь-який продукт на молекули, створити унікальне смакове поєднання, надати страві неповторної форми.

Для раціонального і збалансованого харчування людини сучасні харчові виробництва повинні забезпечити населення здоровою їжею. Студенти групи ХТ-32 Бекерук Лілія, Світач Ірина, Ройко Софія, Красько Мар’яна обгрунтували переваги використання натуральних ароматизаторів, барвників, консервантів, емульгаторів, нетрадиційної сировини в технологіях виготовлення здобного печива, діабетичних кексів, хлібобулочних виробів. 

Кожен із учасників долучився до обговорення запропонованих ідей, поповнив  свої знання в галузі харчових технологій.

Г.І. Богдан, Т.Є. Пахолюк