
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа
Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа
Кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи
Освітньо-професійний ступінь: фаховий молодший бакалавр
Термін навчання:
- на основі базової середньої освіти (9 класів) – 2 роки 10 місяців
- на основі повної середньої освіти (11 класів) – 1 рік 10 місяців
На міжнародному ринку послуг індустрія гостинності займає лідируючі позиції. Сьогодні гостей готельно-ресторанного комплексу важко здивувати просто смачною їжею чи комфортним номером в готелі, адже готельно-ресторанний бізнес є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Чим вищі культура та якість обслуговування гостей, тим вищий імідж готелю й ресторану, тим привабливіші вони для відвідувачів.
Готельно-ресторанна справа – це надання таких послуг, які б задовольнили і навіть перевершили очікування споживачів.
Фахівці з готельної і ресторанної справи спроможні очолювати роботу у готельних та туристичних комплексах різних типів (мотелях, кемпінгах, ботелях, флайтелях), санаторно-курортних закладах, пансіонатах, будинках відпочинку, профілакторіях, санаторіях, у підприємствах ресторанного господарства різних типів (ресторанах, барах, кафе і т.д.), працювати у їх структурних підрозділах. Справжні професіонали готельно-ресторанної справи можуть виконувати роботи на будь якій виробничій ділянці, вони добре знають специфіку роботи як кухні, бару, залу так і всіх структурних служб закладів розміщення.




Безумовною запорукою успішної професійної діяльності фахівців індустрії гостинності є знання кількох іноземних мов. Саме тому, для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», передбачено поглиблене вивчення двох іноземних мов (англійська та польська).
Основою засвоєння теоретичних знань є також професійна практика, яку студенти проходять в готельно-рекреаційних комплексах міста Луцька, області та України. Зокрема, студенти мають можливість проходити практику в одному з найкращих готелів Луцька «Rhombus», готельному комплексі «Рута» (смт. Затока, Одеська область) та міжнародне стажування у готелях Болгарії Vemara Clab 4* (місто Бяла) та Aqua Azur 4* (місто Св. Костянтина і Єлени).




Наші випускники мають можливість продовжити навчання у Національному університеті харчових технологій (м. Київ) та інших вищих навчальних закладах за скороченим терміном навчання, a також відкрити власну справу чи працювати за обраною спеціальністю.
Випускники можуть займати посади:
в готелі:
- завідувача (керівника) готелю (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, бази відпочинку, санаторію, мотелю тощо)
- менеджера готелю (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, бази відпочинку, санаторію, мотелю тощо)
- керівника підрозділу готельного господарства
- фахівця з адміністративної роботи (головний адміністратор служби прийому та розміщення у готелі, менеджер, адміністратор)
- фахівця з гостинності, конференц-сервісу
в ресторані
- завідувача (керівника) ресторану (закладу ресторанного господарства іншого типу)
- менеджера ресторану (закладу ресторанного господарства іншого типу)
- фахівця із організації дозвілля
- фахівця зі спеціалізованого обслуговування
- начальника виробництва
- фахівця у ресторанному бізнесі
- адміністратора (господар) залу
- бармена (5-й розряд)
- офіціанта (5-й розряд)