23 лютого відбулося чергове засідання Євроклубу ВоК НУХТ. Згідно з планом роботи Євроклубу тема сьогоднішнього заходу «Італія «BelPaese»».
Учасники зустрічі підготували загальну інформацію про країну, її географічне положення, державний устрій, адміністративний поділ. Багато було розказано про найбільші міста Італії та найвідоміші пам’ятки архітектури. Всім відомо, що італійська архітектура виникла на руїнах Древнього Риму. Керівник Євроклубу НУХТ Оксана Харковська зазначила, що не можна говорити про Італію, не згадуючи Рим з його стародавніми руїнами, Пізу з її вічно падаючою вежею, Флоренцію, без якої неможливо уявити епоху Відродження. Не минули увагою студенти і венеціанський карнавал, який зараз саме відбувається в Італії. Історія, атрибути й традиції карнавалу, види венеціанських масок – про все це детально розповів євроклубівець Андрій Голя.
Але найголовніша й найцікавіша частина заходу була ще попереду. А розпочалося все з презентації «Національна кухня Італії» студентки відділення харчових технологій Анни Кідиби. Потому члени Євроклубу під супровід на весь світ знаменитих італійських пісень, представляли власноруч приготовані страви – піцу, лазанью, пасту. А зготували страви студенти на лабораторному занятті з предмету «Технологія приготування їжі», яке відбулося цього ж дня.
Неймовірні аромати італійських страв, атмосфера романтики і вишуканості – «смачне» засідання зачаровувало євроклубівців і вони домовилися провести наступне засідання не менш цікаво та «поживно».