24.09.2019 р. на базі Волинського коледжу НУХТ відбулася секція педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти професій ресторанного господарства.
Розвиток виробництва, поява нових типів виробничих підприємств, нових технологій і матеріалів диктує необхідність більш широкої інтеграції видів робіт, появу інтегрованих професій. Так, у сфері послуг виникла нова професія «Майстер ресторанного обслуговування», яка об’єднала окремі види робіт, притаманні професіям Офіціант, Бармен, Адміністратор залу. Поява таких професій обумовлена перевагою малих і середніх підприємств у сфері ресторанного бізнесу. Майстер ресторанного обслуговування – фахівець, об’єднаний з усіма видами обслуговування.
Роботу секції розпочала заступник директора з навчальної роботи Голуб А.В., яка представила візитну карту коледжу та розповіла про перспективи розвитку навчального закладу. Керівник секції, методист НМЦ ПТО у Волинській області Семенюк І.Б. ознайомила присутніх із планом роботи засідання. Були розглянуті та обговорені такі питання:
- Розробка освітніх програм з професії – як це працює;
- Нові ролі і компетенції педагогічних працівників у зв’язку з впровадженням модульних навчальних програм;
- Впровадження елементів дуальної форми навчання з професій ресторанного господарства.
Заступник директора з навчально-виробничої роботи Кізим С.О. представила учасникам секції навчально-матеріальну базу коледжу, відвідали навчальний ресторан, навчальне кафе, навчальний бар, лабораторії «Стандартизації та контролю якості продукції», «Технологія приготування їжі».
Також в роботі засідання взяли участь методист коледжу Бурило Л.О., завідувачі відділень харчових технологій Цісар О.В. і туризму та готельно-ресторанної справи Зінкевич С.Г.
Плідне спілкування з колегами завершилось у форматі дискусій «Питання-відповідь».
Бурило Л.О., методист коледжу