Студентки спеціальності 181 «Харчові технології», відділення харчових технологій Волинського фахового коледжу НУХТ в період з 06 по 09 грудня 2021 року на запрошення кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ взяли участь у Практично-технологічному конкурсі «Ресторатор майбутнього» для здобувачів освіти з відокремлених структурних підрозділів Національного університету харчових технологій.
Конкурсні змагання були організовані для 18 учасників із 5 коледжів серед яких – 5 студенток Волинського фахового коледжу, а саме: 1. Ляхович Поліна, 2. Косяк Вероніка, 3. Кушнір Ольга, 4. Корнійчук Мар’яна, 5. Стружук Ольга, яких підготувала викладачка фахових дисциплін відділення харчових технологій Семенюк Тетяна Степанівна.
Перевірку завдань та оцінювання рівня теоретичних знань (І етап конкурсу) і практичних навиків (ІІ і ІІІ етапи) здійснювало компетентне журі під головуванням шеф-кухаря ресторану середземноморської кухні «Kritikos», випускника факультету, неодноразового учасника рейтингу ТОП-120 UKRAINIAN CULINARY FACES, засновника напряму «Modern Gastro Nostalgia», що має досвід відкриття успішних закладів ресторанного господарства в Україні та Словаччині Андрія Клюса.
До складу журі увійшли завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРАП), професорка Олександра Нєміріч; доцентка кафедри ТРАП, членкиня «Української ресторанної асоціації» Віра Зуйко, доцентка кафедри ТРАП, що навчалася у Школі працівників ресторанно-готельного бізнесу – ліцеї Жана Друана (м. Париж, Франція) Людмила Дейниченко, магістрантка освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» та діюча шеф-кухарка топового ресторану української кухні «100 років тому вперед» Євгена Клопотенка Алла Запорожан.
Журі оцінювало команди за критеріями: технічна майстерність приготування страв, складність технік, дотримання санітарно-гігієнічних вимог приготування страви, оригінальність подавання та підходу до реалізації завдання, відповідність стилю до обраного завдання та загальне враження від презентування.
Підсумки І практично-технологічного конкурсу «Ресторатор-майбутнього» на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу:
Індивідуальні номінації:
«Лідер 2-го етапу»: Поліна Ляхович (відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж» НУХ); Ольга Стружук (відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж» НУХ);
«Вибір шефа»: 1. Ольга Стружук (відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж» НУХ).
Призові місця: ІІІ місце – Поліна Ляхович(відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж» НУХТ).
Учасники отримали цінні подарунки: футболки, шопери та значки з лейблом НУХТ, чашки, попсокети та прянички з лейблом факультету, грамоти та подяки, а також неймовірні книжки від голови журі Андрія Клюса.
Висловлюємо щиру подяку викладачці відокремленого структурного підрозділу Волинського фахового коледжу НУХТ Семенюк Тетяні Степанівні за підготовку та підтримку своїх здобувачів, не зважаючи на передсесійну завантаженість.
Дякуємо колективу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та нашим креативним конкурсанткам за участь! Щиро вітаємо переможців, бажаємо легкої та успішної екзаменаційної сесії, щасливих і неймовірних зимових свят! На досягнутому не зупинятись та рухатись далі до нових звершень!!!
Лариса Поліщук