Профорієнтаційна зустріч для учнів: ключ до успішного вступу до коледжу

День працівників харчової промисловості у нашому коледжі став не тільки святом кулінарного мистецтва, але й виразом краси та гармонії, безмежної любові до свого освітнього закладу. Проведення цього свята стало традицією у коледжі. Це спеціальне свято, в якому кожен професіонал харчової галузі, кожен викладач і студент відчував невимовну радість та гордість за свою професію, за свій освітній заклад.

У рамках Дня працівників харчової промисловості на території найстарішого освітнього закладу на Волині для учнів 3 і 17 шкіл м. Луцька проведена профорієнтаційна зустріч.

Метою профорієнтаційної зустрічі для учнів є допомога у виборі освітнього закладу та професії, яка найкраще відповідає їхнім особистим і професійним цілям.

У рамках профорієнтаційної зустрічі учні шкіл мали можливість не тільки отримати вичерпну інформацію про освітній заклад, його спеціальності та умови вступу, але і відвідати святкові заходи до Дня працівників харчової промисловості.

Учні відвідали тематичну виставку “Осінній вернісаж”, де були представлені найкращі продукти та страви, що характеризують осінню кухню. Відвідувачі мали змогу насолодитися смаком осінніх дарів природи, оцінити високу якість та смакові якості страв, приготованих студентами та викладачами коледжу.

У рамках заходу учні шкіл ознайомилися з виставкою провідних товаровиробників Волині, які представили найкращі продукти та створені технології. Гості дегустували та оцінювали різноманітні продукти, а також отримали цінні поради від експертів галузі.

Спеціально організована зона майстер-класів відкрила світ кулінарної майстерності та гастрономічного мистецтва. Кухарі-професіонали та викладачі навчали гостей готувати екзотичні та традиційні страви. Учні шкіл мали можливість брати участь у наступних майстер-класах: «Autumn cake», «Креативні вареники», «Декорування капкейків», «Осінь-чарівниця надихає», «Контроль якості меду».

Святкування цього дня було насиченим різноманітними заходами і конкурсами, що додало аурі свята енергію та позитивний настрій. Учні 3 та 17 шкіл м. Луцька разом зі студентами коледжу взяли участь у конкурсах: «Забава кашоварів», «Без води і не туди, і не сюди», «Сім раз відміряй, один відріж», «Звари борщ», «Хто багато робить, той багато знає» та ін., що дозволило відчути радість та творчий потенціал, а також забезпечило порцію гумору та веселощів серед студентів і учнів.

Кожен учасник врахував кулінарні та організаційні аспекти конкурсів, прагнучи до найвищого результату. Після напруженого змагання перемогу здобула команда «Жорстики» економічного відділення. Їхні кулінарні вміння та витончений смак були визнані найкращими. Друге місце розділили між собою команди «Соколята» і «Бандерівці» із учнів 3 і 17 шкіл м. Луцька, показавши високий рівень майстерності, творчий підхід та здатність адаптуватися до нових умов.

Участь у цих конкурсах залишила незабутні враження та важливі навички для кожного учасника. Це була не лише битва талантів у кулінарній сфері, а й можливість долучитися до спільної творчості, здивувати та радувати себе та інших неймовірними стравами та кулінарними витівками .

Все що було зроблено під час свята, було пронизано любов’ю та творчим підходом до створення кулінарних шедеврів. Це стало важливою ланкою у підтримці і розвитку кулінарної культури Волинського регіону та сприяло створенню позитивної, творчої атмосфери у стінах коледжу, що продовжує давні традиції Луцького колегіуму та демонструє на ринку освітніх послуг високий рівень фахової майстерності викладачів і студентів освітнього закладу.

День працівників харчової промисловості став не тільки святом для фахівців галузі, викладачів, студентів і учнів, але й нагадуванням про те, наскільки важливо цінувати та вдосконалювати свою майстерність, творчо підходити до роботи та займатися нею з любов’ю.

Оксана МЕЖОВА