Архів новин

  • Круглий стіл  «Кар’єрні траєкторії випускників ОПП «Харчові технології»: досвід, досягнення, перспективи»

    Круглий стіл  «Кар’єрні траєкторії випускників ОПП «Харчові технології»: досвід, досягнення, перспективи»

    Для сприяння професійного розвитку здобувачів освіти та ознайомлення їх із практичним досвідом випускників освітньо-професійної програми «Харчові технології»,  а також для ознайомлення студентів із різноманітними кар’єрними траєкторіями та популяризації успішного досвіду працевлаштування, 30 жовтня 2025 року відбувся круглий стіл «Кар’єрні траєкторії випускників ОПП «Харчові технології»: досвід, досягнення, перспективи». Захід зібрав широке коло учасників: випускників різних років,…

    Читати далі

  • Правда і міфи визволення України: краєзнавчий вимір у підготовці фахівців з туризму

    Правда і міфи визволення України: краєзнавчий вимір у підготовці фахівців з туризму

    As part of the educational component “Local History,” students majoring in “Tourism and Recreation” held an event entitled “The Liberation of Ukraine from the Nazis. Truth and Myths”. The goal was to develop the students’ ability to analyze historical sources critically, comprehend regional aspects of military history, and understand the impact of these events on…

    Читати далі

  • Співпраця коледжу з крафтовою броварнею «LUCHAN»: практика, досвід і спільні можливості

    Співпраця коледжу з крафтовою броварнею «LUCHAN»: практика, досвід і спільні можливості

    Співпраця освітніх закладів із представниками бізнесу, які формують реальні запити ринку праці стає ключовою умовою якісної підготовки фахових молодших бакалаврів. Одним із яскравих прикладів такої взаємодії стала співпраця коледжу з крафтовою броварнею «LUCHAN» – відомим волинським виробником, який поєднує традиційні технології пивоваріння з інноваційними підходами до якості та смаку продукції та розвиває мережу закладів гостинності.…

    Читати далі

  • Участь в історичній годині «Видатні українці, знані в Європі та світі»

    Участь в історичній годині «Видатні українці, знані в Європі та світі»

    28 жовтня активні учасники євроклубу коледжу долучилися до історичної години «Видатні українці, знані в Європі та світі», яка пройшла у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки у просторі «Мистецький» з нагоди Дня утворення Європейського Союзу. Під час заходу студенти мали нагоду розширити свої знання про видатних українців, чия діяльність залишила помітний слід не…

    Читати далі

  • Освітні кейси, STEM і дашборди: засідання секції викладачів інформатики та ІТ

    Освітні кейси, STEM і дашборди: засідання секції викладачів інформатики та ІТ

    Сьогодні, 29 жовтня, у стінах нашого коледжу відбулось засідання секції викладачів предметів „Інформатика” та  „Інформаційні технології” закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Захід відбувся за модерацією керівниці секції, методиста НМЦ ПТО у Волинській області Вікторії Захаркевич та стосувався теми «Формування у здобувачів освіти навичок ефективної роботи з інформацією: аналіз, візуалізація та прийняття рішень». З вітальним словом до…

    Читати далі

  • «Країна у валізі»: Франція — мандрівка культурою і кухнею

    «Країна у валізі»: Франція — мандрівка культурою і кухнею

    Нещодавно євроклуб нашого коледжу провів захід  “Країна у валізі”, присвячений Франції — країні романтики, мистецтва та вишуканої кухні. Студенти здійснили яскраву мандрівку культурою та традиціями Франції, дізналися багато цікавого про Париж, Ейфелеву вежу, Лувр, Версаль та інші відомі місця, а також про легендарних дизайнерів і бренди парфумів. Окрему увагу приділили французькій гастрономії: круасани, багети, крем-брюле…

    Читати далі

  • Життя без шкідливих звичок

    Життя без шкідливих звичок

    З метою попередження вживання вейпів серед студентської молоді та пропаганди здорового способу життя класні керівники Наталія Сірук і Галина Долотова провели виховні години «Шкідливість вейпу» та «Вейпінг: вплив на здоров’я людини». Під час цих занять студенти ознайомилися зі складом електронних сигарет та їхнім негативним впливом на організм, зокрема на дихальну, серцево-судинну та нервову системи. Вони…

    Читати далі

  • Знайомство з можливостями грантової платформи «Зроблено в Україні» майбутніх фахівців з управління та адміністрування

    Знайомство з можливостями грантової платформи «Зроблено в Україні» майбутніх фахівців з управління та адміністрування

    Відокремлений структурний підрозділ «Волинський  фаховий коледж Національного університету харчових технологій» активно сприяє професійному розвитку своїх студентів та ознайомленню їх з актуальними державними ініціативами. Здобувачі освіти освітньо-професійних програм «Менеджмент та підприємництво», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Маркетинг» відвідали Луцьку філію Волинського обласного центру зайнятості, де їм було презентовано можливості національної платформи «Зроблено в Україні». Національна платформа…

    Читати далі

  • «Сила у часі» – мистецтво О. Дишка у формуванні туристичного іміджу Волині

    «Сила у часі» – мистецтво О. Дишка у формуванні туристичного іміджу Волині

    Students of the educational and professional program Tourism at the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies, as part of their studies of the academic components “History and Culture of Ukraine” and “World Culture and Art,” visited the exhibition project by Volyn artist Oleksandr Dyshko, “Power in Time. Painting, Graphics,” which is…

    Читати далі

  • Всеукраїнська патріотична акція «Ланцюжок Незламності»

    Всеукраїнська патріотична акція «Ланцюжок Незламності»

    27 жовтня у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбулася акція-концерт у межах ініціативи «Ланцюжок Незламності», започаткована керівницею ГО «Наші Мрії» Наталією Величко, яка об’єднує студентів, військових та волонтерів. До участі долучилися студенти  й викладачі нашого коледжу, засвідчивши, що вони — активні, патріотичні та небайдужі. Захід став яскравим проявом вдячності й шани…

    Читати далі