Найкращі практики впровадження зелених навичок в Італії: освіта в галузі гостинності та кулінарного мистецтва

Категорії: , ,

Within the framework of the EU Erasmus+ project ‘Horizontal Capacity Building of Vocational Education for Internationalisation and Modernisation, including Innovation, Digitalisation and Sustainability’ (№101129249), during the methodological seminar, Giulia Troiano, Master of Arts, Lecturer at the Italian Hospitality School (Italy), demonstrated effective approaches to implementing green skills in hospitality and culinary arts. The speaker noted that sustainable development is becoming increasingly important in the restaurant and hotel business. Giulia Troiano shared the experience of best practices in implementing green technologies in Italy. She emphasised the importance of developing environmental awareness among future hospitality and culinary professionals and the role of innovative approaches in training qualified personnel.

У рамках проєкту ЄС Еразмус+ «Горизонтальна розбудова потенціалу професійної освіти для інтернаціоналізації та модернізації, включаючи інновації, цифровізацію та стійкість» (№101129249) під час проведення методичного семінару Джулія Тройано, магістр мистецтв, викладачка Італійської школа гостинності  ITALIAN HOSPITALITY SCHOOL (Італія), продемонструвала ефективні підходи до впровадження зелених навичок у сфері гостинності та кулінарного мистецтва.

Спікерка зазначила, що сталий розвиток набуває дедалі більшого значення у ресторанному та готельному бізнесі. Сучасні гості все частіше надають перевагу екологічно відповідальним закладам, що використовують місцеві продукти, зменшують харчові відходи та економлять воду. Зважаючи на значний вуглецевий слід індустрії гостинності, Італія активно впроваджує політику ЄС щодо екологічної освіти (ESDGC, GreenComp), а також власні національні ініціативи.

Однією з найкращих практик є скорочення відходів та застосування принципів циркулярної економіки у гастрономії. Джулія Тройано розповіла, що багато ресторанів Італії отримали «зелену зірку» Мішлен за впровадження низьковуглецевих кухонь і використання екологічних продуктів. Важливу роль у цьому відіграє їх система освіти в сфері гостинності, яка інтегрує екологічні курси в навчальні програми.

Спікерка зауважила, що програми професійної підготовки включають навчання готування без відходів, сталого постачання та цифрових технологій для оптимізації ресурсів. Метод навчання на досвіді дозволяє студентам безпосередньо застосовувати отримані знання в реальних умовах.

Джулія Трояно, представниця Італійської школи гостинності ITALIAN HOSPITALITY SCHOOL (Італія), поділилася досвідом найкращих практик впровадження зелених технологій в Італії. Вона наголосила на важливості розвитку екологічної свідомості серед майбутніх фахівців індустрії гостинності та кулінарного мистецтва, а також на ролі інноваційних підходів у підготовці кваліфікованих кадрів.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Програми Європейського Союзу Еразмус+. Координатором є Коледж готельного менеджменту HOTEL SCHOOL (Латвія, Рига), учасниками проєкту є Італійська школа гостинності (Італія, Рим), Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій (Україна, Луцьк) та Центр професійної освіти Дон Боско (Україна, Львів). Проєкт направлений на модернізацію професійної освіти у сфері гостинності через впровадження інноваційних технологій та обмін найкращими практиками.