Гастрономічний туризм – подорожі з метою отримання автентичного досвіду, заснованого на культурі споживання їжі або напоїв, відкритті унікальних місць та їхньої культури через національну кухню.
Як світовий тренд гастрономічний туризм стає все більш важливим явищем не тільки соціального і культурного, але також і соціально-економічного плану. Подорожі за смаком, кулінарні шляхи і маршрути, відвідування знаменитих місць із кулінарними традиціями або відкриття місць, пов’язаних із вирощуванням, селекцією, риболовлею та іншими харчовими промислами, стає все частіше важливим мотивом для здійснення подорожей туристами.
У рамках Тижня відділення туризму та готельно-ресторанної справи викладач фахових дисциплін Пасевич Юрій Васильович разом із студентами провів захід на тему: Гастрономічний туризм в Європі та Україні. Головною метою заходу була популяризація гастрономічного туризму на теренах України, а також вивчення досвіду проведення гастрономічних фестивалів в країнах Європи.
Участь у заході взяли студенти груп Т-21, ГРС-11 відділення туризму та готельно-ресторанної справи котрі переглянули презентації та відеофільм про сучасні тренди гастрономічного туризму в країнах Європи, найвідоміші фестивалі та ярмарки. Особливий інтерес студенти виявили до традиційної кухні регіонів України, презентацію по якій представили студенти групи ГРС-11. Крім того, важливим результатом роботи є підготовка тематичних карт гастрономічного туризму Європи та традиційних страв регіонів України.
Наприкінці заходу студенти поділилися думками стосовно подальших перспектив гастрономічного туризму в Україні та висловили свої пропозиції щодо створення цікавих та атрактивних гастрономічних заходів в місті Луцьк.
Пасевич Ю.В.