15 жовтня у Волинському технікумі НУХТ відбувся кулінарний фестиваль «Поліська осінь», приурочений до Дня працівника харчової промисловості, який відзначається щорічно у третю неділю жовтня.
Вітальними словами фестиваль урочисто відкрив директор Волинського технікуму НУХТ Ігор Корчук: «Саме завдяки спільній наполегливій праці, високому професіоналізму харчова промисловість активно нарощує свій потенціал, створюється продовольча безпека країни. Щиро вдячний всім співробітникам, учням та студентам нашого технікуму за професійну майстерність, творчий неспокій, почуття високої відповідальності».
Кулінарну виставку оглянули гості, що прийшли розділити з нами радість свята: начальник відділу економічного аналізу та розвитку інфраструктури департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Лариса Гасуха, головний спеціаліст вищезазначеного управління Наталя Гаврилюк, представники газети «Волинська газета».
Розпочали оглядини виставкою продукції Волинських товаровиробників. Від побаченого на виставці в черговий раз виникла гордість за наш трудовий народ, який вміє і любить працювати.
Присутні, оглядаючи презентаційні столи, ще раз переконалися, що ми дійсно вміємо робити прекрасні і корисні продукти харчування. Студенти відділення економіки і підприємництва представили продукцію учасників виставки: ТзОВ «Забіяка», ПАТ «Теремно – Хліб», ТзОВ «Волиньторгхліб», ТМ «Угринівмолоко» приватно-орендне сільськогосподарське підприємство ім. Т. Г. Шевченка, ВО «Рост» (підприємець Шоломович), фабрика солодощів «Ласка», ТзОВ «ЕКО-СЕРВІС», ПП Голуб, Коровайний дім «МАРТ», Луцький МПД ДП Укрспирт, ТМ «Святко» Сенкевичівські ковбаси, ГО «Гільдія медоварів України» «Медова хата» (Антон Шотік і Марія Шотік), ПрАТ «Волиньхолдінг», ТМ «Верес», ТМ «Рошен», ТзОВ Торговий дім «Луцьккондитер». Також було представлено товари польських та білоруських виробників.
Студенти відділення харчових технологій та відділення інформатики та комп’ютерної техніки презентували поліську кухню українців, білорусів та поляків. Гості були приємно вражені творчим розмахом, креативністю та кулінарними талантами нашої молоді. Традиційні і оригінальні, самобутні і старинні страви поліської кухні вражали і дивували. Здавалося, на перший погляд, проста і невибаглива поліська кухня, видалася цікавою і різноманітною.
Для учасників та гостей святкового заходу проведено презентації професійних досягнень студентів та інноваційного досвіду педагогічного колективу. Також було презентовано кулінарні презентації та всім бажаючим роздано брошурки з рецептами поліської кухні.
Учні та студенти відділення загальноосвітньої підготовки представили обряди та звичаї Полісся, приготували архаїчні страви обрядової кухні, показали унікальну й неповторну етнокультурну Полісся. Самобутні вишиванки поліського краю продемонстрували кравці-вишивальниці нашого навчального закладу.
Туристичними маршрутами Полісся мандрували разом з відділенням готельно-туристичного обслуговування. Зокрема, студенти запросили директора технікуму та гостей на полювання, надавши їм всю амуніцію справжнього мисливця.
На свято харчовика до технікуму завітали учні загальноосвітніх шкіл міста Луцька, для яких було проведено театралізовані екскурсії навчальним закладом та Старим містом. Також учні мали можливість побувати в лабораторії стандартизації та контролю якості харчових продуктів, де досліджували та визначали якість харчів.
Побувавши на кулінарному фестивалі «Поліська осінь», всі учасники заходу мали змогу пересвідчитися в тому, що сучасна молодь – і творча, і талановита, а таланти студентів – багатогранні. Адже, в експозиції виставки були кулінарні вироби різні за технікою виконання і стилем роботи.
Учнівство та студентство, викладацький склад Волинського технікуму НУХТ є предметом гордості Волинського краю, бо збагачують славу і честь Волині, створюють власні традиції, закладають фундамент на майбутнє.
Vivat VT NUFT! З Днем працівника харчової промисловості!