День відкритих дверей ВоК НУХТ-2020

Сонячного ранку 22 лютого Волинський коледж  Національного університету харчових технологій (ВоК НУХТ) приймав майбутніх абітурієнтів та їх батьків з нагоди Дня відкритих дверей.  

Переступивши поріг, гості потрапляли під опіку студентів відділення «Туризму та готельно-ресторанної справи», традиційно одягнутих у мантії спудеїв Луцького колегіуму єзуїтів, який діяв з 1608 року у будівлі сучасного коледжу. Про минуле і сьогодення закладу, розміщення локацій дійства та майстер-класів розповідали для відвідувачів у динамічних міні-екскурсіях студенти спеціальності «242 Туризм». Виконували вони це майстерно, на високому рівні, за що отримували схвальні відгуки від гостей.

Привітна атмосфера та аудіовізуальний супровід панували в актовій залі. Директор коледжу Корчук Ігор Васильович розповів про 400-літню історію, сучасний стан та перспективи розвитку закладу освіти, відповів на запитання батьків і абітурієнтів про навчання та побут учнів і студентів, звернув особливу увагу на вимоги, які висувають працедавці до сучасного випускника.

Короткі відомості про спеціальності, професії, особливості навчання та практичної підготовки присутнім повідомили завідувачі відділень: «Економіки і підприємництва» – к.е.н. Ольга Табалова, анонсувала прийом вступників у 2020 році за новою спеціальністю «075 Маркетинг»;  «Харчових технологій» – к.хім.н.Оксана Цісар, підкреслила велику популярність та затребуваність серед роботодавців фахівців харчової та переробної промисловості; «Туризму та готельно-ресторанної справи» – Світлана Зінкевич, звернула увагу на поглиблене вивчення іноземних мов, як невід’ємний інструмент фахівця туристичної або готельно-ресторанної галузі. Про особливості навчання на «Відділенні інформатики та комп’ютерної техніки» розповів голова циклової випускової комісії інформаційних технологій к.т.н. Олександр Ройко.

Цікавими були розповіді та презентації: Денис Щур та Михайло Шевчук  студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» розповіли про власний startup  проєкт; Володимир Литвяк студент спеціальності «Комп’ютерна інженерія» продемонстрував пристрій для візуалізації текстових повідомлень та оголошень; Білоус Анна студентка спеціальності «Харчові технології» поділилася особливостями навчання та участі в конкурсах фахової майстерності; Мельничук Валерія студентка спеціальності «Туризм» із  захватом розповіла про особисті враження, отримані під час навчальних занять та різноманітних заходів, які проводяться у коледжі.

Випускник відділення «Харчових технологій», активний учасник студентського самоврядування та художньої самодіяльності, а на даний час – майстер виробничого навчання Максим Хваль поділився з присутніми власними спогадами про найкращі студентські роки.   

З нововведеннями та календарним графіком вступної кампанії до закладів фахової передвищої освіти у 2020 році присутніх ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії Володимир Величко.

Після офіційної частини дійства гості відвідали різні локації у навчальних кабінетах та лабораторіях коледжу. 

Усі охочі з цікавістю переглянули майстер-класи відділень «Харчових технологій» та «Готельно-ресторанної справи»: «Якісні продукти – запорука здоров’я», «Виготовлення апетайзерів», «Створи  свій десерт». Відвідувачі мали змогу не лише побачити способи та технології приготування смаколиків, а й продегустувати їх. Цікавим був майстер-клас «Складання рушників в різні фігурки». Бажаючі мали змогу набути навичок формування рушників у вигляді лебедів, дельфінів, слоників, квітів.

Викладачі та студенти відділення «Економіки і підприємництва» запропонували школярам спробувати себе в ролі продавця або касира під час майстер-класів «Навчальний магазин» та «Банківські операції», а також продемонструвати ерудицію у вікторині «Майбутній економіст».

А у приміщенні колишньої бібліотеки колегіуму, на даний час лабораторії технологій обробки інформації, демонструвалися майстер класи відділення «Інформатики та комп’ютерної техніки»: «3-D моделювання та друк», «Програмування верстата з ЧПК», «Основи веб-програмування», «Прийоми машинної вишивки», де кожен охочий міг долучитися до галузі цифрових інформаційних технологій. Несподіваним відкриттям для присутніх була інформація про машинну вишивку, яку представляли серед експонатів відділення інформатики. Поясненням цьому є те, що сучасні вишивальні та швейні машини є справжніми верстатами з числовим програмним керуванням і для їх налагодження також створюється програмний код.

Зустрічі, проведені в межах Дня відкритих дверей, були цікавими і корисними. Майбутні вступники та їх батьки отримали багато позитивних вражень та ґрунтовну мотивацію для успішного завершення навчання у закладах середньої та професійно-технічної освіти і набуття статусу студентів або учнів Волинського коледжу НУХТ. Жоден з відвідувачів не залишився поза увагою організаторів свята. Гості відзначили особливу академічну атмосферу та колорит нашого навчального закладу, притаманний класичним закладам освіти.

Величко В.Л.